середу, 8 грудня 2010 р.

У всіх школах Львова від завтра карантин

9 грудня у всіх школах Львова та позашкільних навчальних закладах оголошується карантин. Аж до «особливого розпорядження міського голови».
Про це сьогодні, 8 грудня, на прес-конференції повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
За її словами 24% зі 100% усіх школярів відсутні на навчанні. Це чверть усіх учнів. «7 грудня ми мали 19% відсутніх, 8 грудня вже 23,4%», – пояснила вона. Відтак, сьогодні пройшло позапланове засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. Комісія прийняла рішення запровадити карантин. Це не стосується дитячих садочків, де ситуація із захворюваністю на ГРВІ в межах норми, а заклади ці більш закриті.
Санепідслужба щоденно моніторитиме ситуацію із грипом і передаватиме її міському голові. Якщо цифри знизяться і стабілізуються, карантин скасують. «Ми налаштовані, що навчання припиниться не більше, ніж на 10 днів. Адже це закінчення навчального року, першого семестру, що є дуже важливим. Особливо для випускників, які можуть відкоригувати оцінки. Сподіваємося, до 20 грудня, навчання відновиться», – зазначила Г. Слічна. Загалом же зимові канікули у львівських школах мали розпочатися з 27 грудня, однак, якщо карантин затягнеться, освітяни не виключають, що навчання продовжиться до 30 грудня.
У Львові, за словами в.о. головного санітарного лікаря міста Вікторії Нижник, епідпоріг перевищений у віковій групі 7-14 років і спостерігається суттєвий ріст захворюваності. За два днів – 6 і 7 грудня у Львові захворіло 3808 осіб, з них 2233 дитини. Найбільше серед дітей від 7-14 років – 1093 особи. Загалом же по місту Львову ситуація із захворюваністю на грип стабільна, епідпоріг не перевищений. Начальник управління охорони здоров’я ЛМР В. Зуб наголошує, що ситуація відповідає тим погодним умовам, які маємо, і порі року також. Важких форм грипу та ГРЗ також практично немає. «У будь-якому разі населення повинно дотримуватися санітарно-гігієнічних заходів: найпростіші з них – миття рук. А у разі захворюваності ні в якому разі не займатися самолікуванням», – наголошує Зуб.

Немає коментарів:

Дописати коментар