четвер, 16 грудня 2010 р.



Британська Рада в Україні та компанія Артхаус Трафік презентують ювілейний Х фестиваль Нового британського кіно. Цього року Фестиваль мандрує 20-ма містами України. До Львова він завітає вже 16 грудня. Цьогорічна кінопрограма обов'язково підніме настрій у похмуру зимову погоду та змусить добряче посміятись, адже всі чотири фільми - дотепні, іронічні та романтичні комедії.
«Нове британське кіно» - це традиційний, найдавніший фестиваль артхаусного кіно в Україні. Це гучна подія, яка щороку збирає повні кінозали по всій Україні - лише минулого року кінопокази британського кіно відвідало понад 10 000 чоловік.
Покази фестивалю Нове британське кіно відбуватимуться в Кінопалаці-Копернік, вул.. Коперника, 9
16 - 22 грудня
Ціна квитка: 25 грн
За розкладом слідкуйте на сайтах:
www.arthouse.lviv.ua, http://kopernik.kinopalace.lviv.ua/main

ПРОГРАМА

СКЕЛЕТИ

2009 / комедія / 96 хв. / українська озвучка
Режисер: Нік Уітфілд
В ролях: Джейсон Ісаакс, Паприка Стін, Ендріу Баклі, Ед Гоген
«Скелети у шафі» - англійський вираз, який не варто розуміти буквально. А ось герої фільму «Скелети», брати Девіс та Беннет, вирішили позбутися своїх скелетів-секретів та допомогти іншим. У цій нелегкій справі на них очікують немало сюрпризів - пікантних та несподіваних для самих героїв, але дуже потішних для стороннього глядача. Двоє горе-чаклунів «чистять» чужі шафи, живуть з мамою, маленьким братом та дивною сестрою-підлітком. Дивакуватий британський фільм вдало поєднує «відчуття грайливого фантастичного абсурду з підкресленими нотками меланхолічної журби».
http://www.youtube.com/watch?v=UDZr2zeQIOU&feature=player_embedded

БУГІ-ВУГІ

2009 / комедія, драма / 94 хв. / субтитри російською
Режисер: Дункан Уорд
В ролях: Джиліан Андерсон, Алан Каммінг, Хезер Грем, Дені Хьюстон
«Бугі-Вугі» - комедійний фарс, у якому персонажі пожирають одне одного у тісному світі великих грошей. Розгортаючись на фоні сучасної лондонської та міжнародної мистецької тусовки, стрічка демонструє моральний стан її основних гравців. Арт-дилери, колекціонери, митці та початківці змагаються одне з одним не на життя, а на смерть у світі, де межа між успіхом та крахом є надзвичайно тонкою.
http://www.youtube.com/watch?v=O9SAPOJANBQ&feature=player_embedded

ІЛЮЗІОНІСТ

2010 / анімація, комедія / 90 хв. / німа анімація
Режисер: Сільвен Шоме
Сценарист: Сільвен Шоме, Жак Таті
Ілюзіоністи - це вимираючий різновид митців. З того часу, як рок і поп-зірки витіснили нашого героя на периферію шоу-бізнесу, і на хліб з маслом заробляти стало дедалі складніше, він змушений погоджуватись на виступи у сумнівних місцях: підозрілих підвальних залах, на приватних вечірках або в дешевих барах та кафе. В одному з таких Богом забутих місць - сільському пабі на західному узбережжі Шотландії - він зустрічає невинну молоду дівчину на ім'я Еліс. Ця зустріч повністю змінює його життя. Еліс так само, як і решта відвідувачів тієї ночі, в захваті від його магічних трюків. Але, на відміну від інших, Еліс зачарована нашим героєм і впевнена, що його трюки - це справжня магія...
http://www.youtube.com/watch?v=mPdLrxxo4mg&feature=player_embedded

П'ЯТЬ МОЇХ КОЛИШНІХ

2009 / комедія / 87 хв. / українська озвучка
Режисер: Джуліан Кемп
В ролях: Брендан Патрікс, Наомі Харріс, Келлі Адамс, Сесіль Кассель
Тридцятирічного британця Данкана кидає чергова дівчина. Розчарувавшись у коханні, він вирішує відвідати п'ятьох своїх колишніх дівчат в Лондоні, Парижі й Мадриді, щоб зрозуміти, чому їх відносини закінчилися фіаско. Можливо кохання - це поле битви, на якому виживають тільки найсильніші?
http://www.youtube.com/watch?v=WxKmu4926FA&feature=player_embedded


«АРТХАУС ЛЬВІВ»
Зайцева Анастасія, керівник проекту
093 44 99 791
arthouseinlviv@gmail.com
www.arthouse.lviv.ua

Місце

Кінотеатр
Місце:
Кінотеатр "Копернік" - Веб-сторінка

середу, 8 грудня 2010 р.

У всіх школах Львова від завтра карантин

9 грудня у всіх школах Львова та позашкільних навчальних закладах оголошується карантин. Аж до «особливого розпорядження міського голови».
Про це сьогодні, 8 грудня, на прес-конференції повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
За її словами 24% зі 100% усіх школярів відсутні на навчанні. Це чверть усіх учнів. «7 грудня ми мали 19% відсутніх, 8 грудня вже 23,4%», – пояснила вона. Відтак, сьогодні пройшло позапланове засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. Комісія прийняла рішення запровадити карантин. Це не стосується дитячих садочків, де ситуація із захворюваністю на ГРВІ в межах норми, а заклади ці більш закриті.
Санепідслужба щоденно моніторитиме ситуацію із грипом і передаватиме її міському голові. Якщо цифри знизяться і стабілізуються, карантин скасують. «Ми налаштовані, що навчання припиниться не більше, ніж на 10 днів. Адже це закінчення навчального року, першого семестру, що є дуже важливим. Особливо для випускників, які можуть відкоригувати оцінки. Сподіваємося, до 20 грудня, навчання відновиться», – зазначила Г. Слічна. Загалом же зимові канікули у львівських школах мали розпочатися з 27 грудня, однак, якщо карантин затягнеться, освітяни не виключають, що навчання продовжиться до 30 грудня.
У Львові, за словами в.о. головного санітарного лікаря міста Вікторії Нижник, епідпоріг перевищений у віковій групі 7-14 років і спостерігається суттєвий ріст захворюваності. За два днів – 6 і 7 грудня у Львові захворіло 3808 осіб, з них 2233 дитини. Найбільше серед дітей від 7-14 років – 1093 особи. Загалом же по місту Львову ситуація із захворюваністю на грип стабільна, епідпоріг не перевищений. Начальник управління охорони здоров’я ЛМР В. Зуб наголошує, що ситуація відповідає тим погодним умовам, які маємо, і порі року також. Важких форм грипу та ГРЗ також практично немає. «У будь-якому разі населення повинно дотримуватися санітарно-гігієнічних заходів: найпростіші з них – миття рук. А у разі захворюваності ні в якому разі не займатися самолікуванням», – наголошує Зуб.

неділю, 5 грудня 2010 р.

Львів'ян масово навчатимуть англійської

Середа, 1 Грудня, 2010 - 15:51
У 2011 році розпочнуться масове навчання з англійської мови у межах підготовки до Євро-2012. У Львові до цього планують залучити як мінімум дві тисячі осіб.
Про це кореспондентові "Львівських новин"
 
 повідомив Олег Засадний, директор Департаменту Євро-2012 Львівської міської ради.
 
"Якщо під час Чемпіонату з футболу ми хочемо позиціонувати себе як місто на рівні Європи, то повинні запропонувати європейський сервіс, а зробити це без знання мови неможливо", - каже пан Засадний.
За словами Олега Засадного, зараз Інститут міста активно працює зі львівськими "вишами" у питанні залучення до викладання мов студентів 4-5 курсів. "На курси запрошуватимемо медиків, правоохоронців, пожежників, працівників комунальних підприємств, обслуговуючий персонал і, звичайно, волонтерів, - каже Олег Засадний. - Ці групи пройдуть як мінімум піврічні курси, щоб мати достатньо високий рівень знань іноземної мови".
Наразі ж мовні курси організовані на рівні волонтеріату і є вибірковими.
Натомість у бюджеті на 2011 рік у Міністерстві освіти України буде передбачено кошти на масові навчання іноземних мов до Євро-2012.
 

суботу, 4 грудня 2010 р.

Winter Holidays 2011 in London!

Канікулярна програма для дітей 12-18 років

Новорічна знижка на 2-х тижневу навчальну подорож до Лондону - 685!!

- Доїзд з і до аеропорту, Лондон

- Повний пансіон у Катфорді, Лондон (проживання в родині, сніданок, пакетований ланч та вечеря)

-Визначення рівня англійської мови студенті

- Уроки англійської мови (40 заняття по 1ак.год./2 тижні)

- Звіт по навчанню та сертифікат

- Екскурсії по місту на пів-дня та суботні екскурсії на цілий день (похід в музей Мадам Тюссо, Лондонський Акваріум, музей Лондон Данджен, London Eye та ін.)

- Страхівка на термін перебування студента у Великобританії


Реєстрація триває до 10.12.2010

За деталями програми звертатися olenka@ames.org.ua